Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników
Mam pytanie co do zwykłego radia ale z 8' ekranem - bardzo czuć różnicę między nim, a tym Sony (bez nagłośnienia premium) ?
Czy biorąc Sony część przycisków z konsoli zniknie i obsługiwana będzie przez ekran, czy nie ma żadnej różnicy ?
Ja akurat lubię dobre audio (choć nie jestem jakimś mega audiofilem) i powiem tak: SONY PREMIUM faktycznie nie powala. Moim zdaniem jest słabe. Różnicy wielkiej nie ma pomiędzy tym zestawem a zestawem bez subwoofera. Ja zdecydowałem się na SONY PREMIUM tylko dlatego że będę mógł do fabrycznego woofera równolegle podłączyć porządny woofer. W moim MK IV miałem z radia pociągnięte kable do wzmacniacza i dopiero ze wzmacniacza do głośników i woofera. I to grało. Natomiast w MK V jeśli radio nie "poczuje" oporu głośników to końcówka mocy się wyłączy. Dotyczy to wszystkich modeli radia w MKV. No więc SONY PREMIUM już ma jakiś wzmacniacz i ma woofer dlatego podepnę do tego kolejny woofer z jego własnym wzmacniaczem, poza tym wymienię wszystkie głośniki i dam dodatkowo wytłumić drzwi. Nowe głośniki dostaną też skrzynki rezonansowe. Także audio poprawię o 100%.Oczywiście nie robię tego sam. CARTEXIM w Katowicach wycenił mi taką robotę na 3.000-4000zł z nowymi głośnikami i wooferem HERTZ.
A o co Ci chodzi z tymi przyciskami? Duże radio (to bez napisu SONY) ma podobną ilość przycisków tylko inaczej są ułożone.
Bump: aha poza SONY PREMIUM te inne radia nie mają wzmacniacza. Radio SONY, które w cenniku nie figuruje jako PREMIUM wzmacniacza nie ma.
|