Cytat:
|
Wszystko rozumiem i życzę każdemu braku pisków itd. Nie wiem jak w mkv jest ale w mkiv naprawdę jest dramat - skrzypi fotel kierowcy, rzadko pasażera, skrzypi skóra na łączeniach, słupek u kierowcy, koło szyby z przodu, podłokietnik złe sie otwiera, zaglowek zepsuł sie itd. Przy 11 letnim aucie tak naprawde pierwszym modelem Leona tego nie ma. Nie mowię ze nic nie stuka ale jeśli chodzi o części typu fotel etc. To wszystko dalej idealnie działa. Dodam ze auto ma przeplatane o 150 tys km wiećej. Jako ze mnie to strasznie irytuje nie kupie juz forda bo sie zraziłem i nie wydaje mi sie żeby nagle mkv była inna...
|
Dodam, że ja 9 letnim mondeo MK3, 2.0 tdci przeplatałem 230 tys i tez nic nie skrzypiało, naprawdę nic i nawet 2-.masy nie dotykałem, koło pasowe wraz z napinaczom wymieniałem co 80 tys i zawsze oryginalne Ford.
Mk5 będzie tak niezawodne, passat, skoda, seat?
Bump:
Cytat:
|
to że plastik tam jest to wiem,
górna część klapy ponad szybą jest metalowa, pod szybą owszem wszystko jest zakryte plastikiem
części metalowe klapy sprawdzałem magnesem i się "nie czepia"
reszta nadwozia stal
|
W mk5 tdci nie kombi - klapa jest taka ze nie przyczepiać anteny od CB i przy szklanym dachu o CB należy zapomnieć.