View Single Post
Stary 29-08-2015, 01:10   #43
adik3929
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Na zimnym silniku samochód odpala, na ciepłym nie.

Cytat:
Napisał Emmm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, skoro masz zamontowane przezroczyste przewody paliwowe i sygnalizowałeś, że pojawiają się w nich bąble, to poproś kogoś o pomoc w odpaleniu i niech jeden obserwuje, co dzieje się w "rurkach" kiedy kręcisz a silnik nie ma zamiaru zastartować? Wszysko, najwyraźniej, wskazuje na powietrze w układzie paliwowym.
Pozdrawiam
Po pierwsze zamontowałem zaworek zwrotny, następnie obserwowałem co się dzieje z paliwem miedzy pompką ręczna a pompa paliwa (oczywiście na przewodzie przezroczystym) następnie żeby zniwelować problem powietrza rozebrałem cały filtr paliwa wszystkie uszczelki itd. uszczelniłem go także nie ma możliwości żeby puszczał powietrze dodatkowo kiedy pompuję ręczną pompką robi się twarda czyli nigdzie powietrza nie puszcza w przewodzie także nie zaobserwowałem jakiś pęcherzyków. tak więc to odpada, tyle że w jakiej sytuacji auto by nie było na plaka pali od strzała...
adik3929 jest offline   Odpowiedź z Cytatem