Temat: [Mondeo 2007-2014] Kontrolka ładowania i błąd P1632
View Single Post
Stary 29-08-2015, 09:24   #10
basior87
ford::average

Model: Mondeo MK4 Titanium X series 66
Silnik: 2.0 tdci 163KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Kod P1632 Potrzebuje pomocy.

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdz bezpieczniki altka.
Do altka dochodzi wtyczka z 3 kablami, zobacz czy wygladaja na sprawne, mozesz ewentualnie za nie pociagnac. Kable bede czerowny, szary i niebieski. Ewentualnie bialo pomaranczowy zamiast czerwonego. Czesto pada ten szary, wiec jemu bym sie przyjrzal.

Ogolnie blad mowi o niewlasciwym dopasowaniu napiecia do obciazenia momentalnego.
Czyli lopatologicznie jesli zmieniasz cos na panelu w aucie lub swiatla itp. prad musie sie dopasowac, a tu cos nie idzie.

Jesli nic nie znajdziesz to chyba altek padl...

U mnie tylko jeden niebieski kabelek wchodzi do wtyczki znajdującej się u góry alternatora. ???

Cytat:
Napisał gregor75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprawdź ładowanie w teście zegarów
Sprawdziłem tak jak mówiłeś i w teście zegarów można sprawdzić tylko stan naładowania akumulatora. Odpaliłem Forscana i po uruchomieniu silnika alternator ładuje 14,5 a na zgaszonym niby wartość 10,5. To normalne żeby wyłączony alternator miał prąd?

Ma ktoś pomysł co to może być?

Kontrolka zapala się po ok 1min od uruchomienia silnika.

Ostatnio edytowane przez basior87 ; 29-08-2015 o 09:28
basior87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem