30-08-2015, 19:05
|
|
|
ford::professional
Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników
Aktywny tempomat?
Bump:
Cytat:
|
Mam do jutra 1.5EB na testy. Aż nie mogłem uwierzyć ale wychodzi na to, że 8L na miasto przy moim stylu jazdy jest jak najbardziej możliwe. Jak jeździłem hybrydą to specjalnie stosowałem styl "na emeryta" aby jak najmniej auto paliło. Spalanie wychodziło 4,2L liczone z kalkulatorkiem w ręce. Akurat w mondeo komputer podawał dokładnie tak samo. Zakładam, że w 1.5EB komputer też jest taki dokładny więc wczoraj po przejechaniu 300km komputer pokazywał 6.3L ale to 80% była płynna jazda w ruchu poza miejskim przy prędkościach 80-120km/h. Przy dystrybutorze wyszło tak samo. Jeśli faktycznie wierzyć komputerowi, to na krótkich odcinkach typowo miejskich pokazuje mi 7,5L. Jednak te silniki ecoboost serio dają rade oszczędzać!!!. Mój 1.8TDCI pali po mieście można powiedzieć tyle samo!!!!. Zaznaczyłem, że hybrydą jeździłem bardzo eko ale tym 1.5EB jeżdżę już całkiem normalnie (po swojemu). Różnica w spalaniu miedzy nimi jest ale nie jakaś bardzo duża. Wiadomo, że z gazem w podłodze będzie palił więcej ale hybryda pewnie też. Mam tu straszny dylemat.
|
Ile ma nalatane to auto?
|
|
|