View Single Post
Stary 31-08-2015, 11:17   #64
Khonamesta
ford::beginner

Imię: Damian
Model: Ford S-Max II
Silnik: 2.0 180 Km
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: nowy model/dostępne diesle - różnice między nimi

O przebiegu zamówienia poczytaj parę wątków wcześniej - zamawiałem w maju - odebrałem 14.08 Na chwilę obecną lekko powyżej 2 tyś km na liczniku

Wrażenia, porównując z Zafirą C 2.0 CDTI ( 165 KM )
- dużo cichszy
- dużo wygodniejszy
- bardziej miękkie zawieszenie
- lepsza jakość plastików i elementów wykończeniowych
- sporo więcej miejsca z tyłu

- słabsze światła , zafira miała Biksenony z AFL , tu światła full Led - Zafira dawała więcej światła i miała lepsze doświetlanie zakrętów, W Fordzie doświetlanie moim zdaniem słabsze , światła mijania i długie trochę słabsze ale za to lepiej reagują na zmiany. Lepiej wyłapują inne auta zmieniając kształt wiązki - na plus poza terenem zabudowanym cały czas jedzie na długich i tylko zmienia kształt wiązki
- brak spryskiwaczy świateł- ale zapewne ledy tego nie wymagają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Znaki rozpoznaje dobrze ( myślałem że będzie gorzej )
- silnik- dobrze że jest 180 KM bo chciałem 150 i było by za mało
- Lepszy dostęp do 6 i 7 miejsca w fordzie
- Sprzęt audio i klima działają sprawniej
- Nawigacja - komunikaty tylko po angielsku - opel miał po polsku
- Spalanie 8l/100 i mniej raczej nie będzie - zafira 7l/100 ( 165 KM) ale była lżejsza
- Kamera z przodu ( uwaga 6 tyś zł ) - bezużyteczny gadżet w mojej opini - ja bym tego nie zamówił ale jak już jest to korzystałem raz
- Otwieranie klapy z tyłu na 4 sposoby -( przycisk przy światłach, z kluczyka, machanie nogą i przyciskiem na klapie) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- W fordzie frustrujący brak miejsca na roletę - paranoja w samochodzie za taką kasę
Khonamesta jest offline   Odpowiedź z Cytatem