Cytat:
|
jak stary masz akumulator? chyba przychodzi jego czas.
te inteligentne ladowania (a takie wlasnie masz bo jest tylko jeden kabelek do CPU) w dzisiejszych czasach prawie zawsze sprawdzaja stan nalaowania akumulatora
przed przekreceniem i po odpaleniu laduja do tego samego poziomu .
co jest pewnego rodzaju pulapka bo jak miales rozladowany akumulato7r to nadal taki bedzie nawet po.zrobieniu kilku godzin jazdy.
najlepiej odepnij klemy podlacz prostownik max 6amp i doladuj baterie i zobacz co bedzie.
|
No i miałem nadzieje że to akumulator, ale niestety nie. Podmieniłem akumulator od kolegi i błąd też wyskoczyć.
Doszło kilka nowych faktów:
wg forscana:
-alternator ładuje raz 14,5 a przy następnym uruchomieniu silnika 14,31 lub 14,38 (nie wiem czy to ma znaczenie)
-Napięcie akumulatora dość mocno spada po włączeniu wszystkiego poniżej 11V nawet do 10,5 a po wyłączeniu wszystkiego rośnie do tych 11,7V
-Przy wyłączonych wszystkich bajerach i normalnej jeździe trzyma w mierę jeden poziom ok 11.7.
Po odłączeniu tej wtyczki co wchodzi do alternatora kontrolka ładowania zapala się szybciej i dodatkowo w forscanie wywala ten sam błąd ale z dopiskiem "Brak kontaktu". Dwa pozostałem mają dopisek "nieoczekiwane działanie" i "Osiągi lub nieprawidłowe działanie"
Ma może ktoś jakiś pomysł?