View Single Post
Stary 01-09-2015, 00:20   #532
KMK44
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: focus III, TITANIUM X
Silnik: 1.6 eb 182KM / 240Nm 》》201KM & 316Nm by mr. HEKO
Rocznik: 2012
Thumbs up Odp: Podniesienie mocy 1.6 ecoboost 150KM?

Witam Szanowne grono kolegów i koleżanek, oraz posiadaczy foczek jak i również, a może w szczególności szczęśliwych użytkowników 😆 EB z lekkim zastrzykiem mocy jak i tych z całym stadem kucyków 🐎 w bagażniku.
Moje wrażenia po lekkim podniesieniu mocy i znacznym Nm: ok. 3 wtorki temu, w bardzo upalny dzień, miałem okazję poznać Pana 'magika' Grzesia z pod Krakowa. Jego pytanie: jak szyjemy?
Moja odpowiedź: moc lekko👼, Nm grubo lecz bez całkowitego przejścia na ciemną stronę mocyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Powrót do Lublina, czysta bananowa przyjemność, wyprzedzanie to teraz 2× bananów, więcej to teraz raj bananowy. Tego samego dnia wymieniłem płyn hamulcowy (musiałem), tamten się gotował😨. Po tygodniu sprawdziłem autko na hamowni w Lublinie, czy nic się nie sypie fizyczne, nic nie sapie, bo czekało mnie 2000 km. Takie małe "ekg" przed maratonem 20 godzinnym. Koledzy 1.6 daje radę. Ja + żona + pełne auto. Średnia z trasy z kompa to 100km/h. Klima non stop, na zewnątrz było + 30°może lepiej. Focus bardzo cywilny, zdziwił mnie jak PIĘKNIE ciągną po niemieckim asfalcie ponad +200 i wciąż miał ochotę na wiecej😈.
Reasumując po miesiącu mam nieodparte wrażenie, jakby wszystko się 'ułożyło': silnik + skrzynia +heble + 18 gumy + komputer (aktywna przysłona, żaluzja chłodnicy wróciła do życia, oraz po palowaniu komputer podtrzymuje chłodzenie turbiny). Słowem wszystko jest O.K
Świadomy jestem, że to nie jest sportowy samochodzik 🚘 lecz lubię go bardziej, jak pierwszego dnia wyjeżdżając z salonu. Czekałem na to 3 lata do końca gwarancji. Warto było zainwestować parę groszy (kupno w salonie tej mocy i sprawności autka, kosztuje znacznie więcej, znacznie wiecej&#128521Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Rzeźba silnika się oplacała, lecz przed oddaniem do lokalnego magika, by zaczarował wam autko upewnij się, sprawdź, CZY nie jest to aby rzeźnik 👹.
Pozdrawiam i do zobaczenia HEKO, bo czuję, że muszę dorzucić IC + lekki wydech no i heble oczywiście.
Finalne pytanie: Podniesienie mocy 1.6 ecoboost 150KM? 3×TAK. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
KMK44 jest offline   Odpowiedź z Cytatem