Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 01-09-2015, 06:57   #477
Miralon
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

@Pulse
Sprawdź, czy jeśli naciskasz ręką na czarny błyszczący plastik na drzwiach z tyłu to słyszysz wyraźne trzeszczenie. Jeśli tak to stawiam że słyszysz to jako nasze "cykanie". U mnie póki co pomogła banalna czynność. Otóż od wewnętrznej strony drzwi jest wkręt (czarny) wkręcony pionowo w górę i mocujący dolne wykończenie drzwi (przy szybie, ten element uszczelki + chrom). Wygląda na to, że albo te wkręty są fabrycznie za mocno dokręcone albo kurz/brud dostaje się między ten element a błyszczący plastik. Tak czy owak - ja ten wkręt (a właściwie dwa bo zrobiłem to w drzwiach przednich również) wykręciłem i trochę poruszałem zarówno błyszczącym plastikiem jak i tą listwą przyokienną. Potem wkręt wkręciłem ale chyba nie tak mocno jak fabryka. Na razie wygląda na to, że pomogło, choć głowy nie dam.
BTW - u mnie delikatnie skrzypi też szklany dach i jakby u kogoś to wystąpiło to jakiś tam sposób na to mam. Co ciekawsze - też skrzypi z lewej.
Lewą stronę auta montowała niedoszkolona część załogi??? : ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem