Witam wszystkich. Jako dotychczasowy bierny uczestnik dyskusji postanowiłem się przywitać i podzielić się moją oceną Mondeo.
Oczekując na odbiór samochodu dość często zaglądałem na forum żeby utwierdzić się w wyborze lub przygotować się na najgorsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje wybór to: 2.0 ecoboost 240KM, kombi, deep impact blue.
Nie pamiętam jakie wybrałem pakiety wyposażenia ale jest ono dość bogate.
Świadomie zrezygnowałem ze szklanego dachu/szyberdachu.
Po pierwszym 1000km mogę stwierdzić:
- silnik daje naprawdę radę, szczególnie w trybie S i jednocześnie ładnie brzmi
- zużycie paliwa ok.10,5-11 litrów /100km (trasa mieszana, jazda dość dynamiczna)
- wyciszenie mondeo jest na bardzo dobrym poziomie (wahałem się nad wyborem Mazdy 6 ale komfort akustyczny był dla mnie ważnym kryterium)
- zawieszenie dorównuje mocy
- brak problemów z klimatyzacją (trochę się tego obawiałem)
- jeszcze nic nie trzeszczy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-asystent parkowania robi robotę
- brak uwag co do nawigacji, jest ok
- zestaw głośnomówiący dobrze współpracuje z telefonem i nie ma problemów z jakością rozmów ( w obie strony)
- jeszcze nie jeździłem nocą więc nie mogę ocenić LED-ów
- zamykanie bagażnika mogłoby być trochę delikatniejsze, szczególnie gdy są otwarte inne drzwi ( może można to wyregulować)
- jasna skóra zdecydowanie mi się podoba (świadomy wybór)
- brak progu w bagażniku również na plus
Ciężko mi znaleźć jakieś konkretne minusy. Może podłokietnik środkowy mógłby być trochę wyższy/regulowany.
To na razie tyle. Jak coś wyjdzie podzielę się tym z Wami.