Byniek73- ja jestem świadomy mocy silnika 1.5EB i nie przeszkadza mi to. Mam doświadczenie z tym samochodem i jak dla mnie jest ok. Z tego co widzę mam podobny styl jazdy jak Kolega ARTHI2000. Pewnie, że lepiej mieć więcej mocy niż mniej, jednak ja osobiście nigdy nie narzekałem na brak mocy w moich autach. Zawsze dowoziły do celu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ARTHI2000 - właśnie identycznie podchodzę do tematu. Jeździłem cały weekend 1.5EB i jak dla mnie dynamika jest OK. Pewnie, że 2.0EB mi "ucieknie" ale nie mam zamiaru się z takim ścigać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A czy więcej mocy uratuje życie? Hmmmm teraz mam "mułowate" 1.8TDCI ale jakoś nigdy jeszcze nie miałem sytuacji w której było na drodze kryzysowo z powodu braku mocy. Moim zdaniem to kwestia planowania kolejnych ruchów na drodze, przewidywania tego co może się stać itp. Na wakacje też raz w roku czy tak nawet dwa razy dojadę nawet tym 1.0
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może po prostu pod większą górkę trzeba będzie śmigać na jedynce
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na chwilę obecną po rozmowach z dealerem ta hybryda była by droższa od 1.5 z automatem o 7 tyś. W sumie tak pisałem też wczoraj. Jestem świadomy skrzyni CVT i specjalnie mnie nie drażniła. Pisałem kilka dni temu, że ona trochę pozbawia emocji ale mnie po prostu hybryda zachwyciła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ma swój klimat. Może kiedyś będę żałować
KANOPUS - dzięki za info na temat skóry
Bump: Pisałem wcześniej o pakiecie LUXURY SEAT i wspominałem, że oparcie jakoś się nie "wentylowało". Była tam jednak folia i teraz stwierdzam, że oparcie jest "wentylowane"
Nie zauważyłem też wcześniej innej dla mnie ważnej rzeczy. Fotel z tym pakietem potrafi dużo bardziej wysunąć tą część gdzie jest regulacja odcinka lędźwiowego. W normalnym fotelu (nie tylko forda) aż tak wyraźnie odczuwalne to nie jest. Jak dla mnie duży plus