Witam wszystkich,
Na początek chciałem się przywitać. Do tej pory byłem użytkownikiem MK4 2013 rok 2.0 diesel 140 KM w kolorze black panther - auto dowoziło mnie przez okres leasingu bezusterkowo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przyszła pora na nowe auto i choć mam do wyboru kilka marek wybór padnie znowu na Mondka.
Prośba do forumowiczów o pomoc w wyborze, bo decyzja musi zapaść do końca tygodnia.
Auto będzie brane na firmę, służbowe. Mam ustalony budżet na poziomie X i przygotowane 3 oferty. Kazda to wersja Titanium + wyposazenie dodatkowe: LEDy, alarm, czujniki parkowania, lakier w cenie 2300, przyciemnione szyby, wersja HB. Poszczególne oferty róznia sie wersjami silnikowymi i dodatkowymi bajerami poza tymi wymienionymi wyżej:
1. Silnik 2.0 diesel 150 KM Powershirft, radio to standardowe 4,2 " - muszę do kwoty X dopłacić z wlasnej kieszeni ok. 3 tys zl
2. Silnik 2.0 diesel 180 KM manual, radio 4,2" - do ceny X muszę dopłacic z wlasnej kieszeni 600 PLN
3. Silnik 2.0 diesel 150 KM manual + pakiet Seat z elektrycznymi siedzeniami, + Radio Sony z 12 glosnikami i subwooferem - bez doplaty
I teraz moje pytania: czy warto isc w automat 150 KM, czy jest duza roznica miedzy manualem 150 i 180 km, czy warto placic za radio sony z wooferem, czy lepiej zostac przy zwyklym 8" lub nawet moze tym najtanszym 4,2 ", czy klapa elektryczna jest fajnym dodatkiem? Wszystko rozchodzi sie o kwestię tej doplaty do budzetu firmowego.
A koniec pytanie, na ktore odpowiedzi sa moze subiektywne, ale jaki kolor waszym zdaniem prezentuje sie najlepiej na mk5: czarny, tectonic silver, magnetic grey? (Ruby i biały odpada)
Dziękuję za wszystkie komentarze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.