Cytat:
|
Radio - słuchałem tego nagłośnienia Sony Premium i nie powaliło mnie - co prawda nie jestem audiofilem.
Na pewno świetną sprawą jest tryb Surround, wtedy fajnie odbieramy dźwięk przestrzennie, ale już jeżeli chodzi o jakość dźwięku, to słyszałem trzaski i to dość szybko. Wiadomo, że było to radio a nie utwór z własnego źródła i w lepszej jakości, jednak najczęściej słucham właśnie radia. Brałbym je raczej ze względu na radio cyfrowe DAB+
|
To ja pewnie nieco namieszam - w mojej opinii nagłośnienie Premium (te z 12 głośnikami) to całkiem przyzwoita jakość dźwieku. Mi nie udało mi sie doprowadzić do jakiejś zawstydzającej kapitulacji tego systemu wiec nie bardzo wiem o jakich trzaskach piszesz. Tryb stereo jest bardzo neutralny i właściwie wyłącznie w tym trybie słucham.
Oczywiście zawsze trzeba to rozważyć w stosunku do tego ile kasy trzeba na to wydać. U mnie katalogowo było to chyba z 3k PLN w stosunku do radia z wyświetlaczem 4.2 cala. Ale to radio 4.2 cala to raczej nie przystoi w takim samochodzie jak mondek i chyba jest w ofercie przez jakąś pomyłkę :-)
Nawet nie próbowałem szukać egzemplarza testowego z takim radiem żeby posłuchać jak to brzmi bo po prostu mi się to nie podobało. A z kolei różnica pomiedzy Sony 8' a Sony 8' Premium (który ma dodatkowo DAB) jest na poziomie juz tylko 1k PLN...