Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników
Wiem, że parę stron temu w tym wątku była dyskusja na temat jakie rodzaje nagłośnienia występują w nowym Mondku i konkluzja (jeśli dobrza pamiętam...) była taka, że tylko radio 8 cali z premium (12 głośników) to Sony. W katalogu Ford jednak pisze, że oba 8 calowe to Sony więc chyba jest tutaj nieco zamieszania.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że to małe radyjko 4.2 cala wygląda jak z lat 80... :-)
W kwestii koloru - sprawa jest tutaj oczywiście bardzo subiektywna i nie zamierzam nikogo przekonywać do czegokolwiek ale chciałbym zwrócić uwagę na kolor biały. Przed podjęciem decyzji polecam obejrzenie tego samochodu w tym właśnie kolorze - jak dla mnie wygląda to zasakująco dobrze, szczególnie jeśli zestawi się to np z dachem panoramicznym, który jest w sumie czarny. A White Platnium to już naprawdę wisienka na torcie, niestety z powodu ceny kompletnie zaprzeczająca idei pragmatycznego wyboru wyposażenia samochodu :-)
A jeszcze w kwestii foteli elektrycznych - faktycznie jeśli jest tylko jeden kierowca, to temat elektrycznych regulacji i pamięci ustawienia wygląda nieco na wyrost na pierwszy rzut oka. Ale nalezy pamiętać, że to nie tylko elektryczna regulacja i pamięć - to również możliwość włączenia funkcji odjezdzania fotela do tyłu po wyłączeniu silnika żeby było łatwiej wysiaść oraz dodatkowego pochylenia prawego lusterka przy parkowaniu na wstecznym. Ok - znowu można dyskutować czy to jest warte ceny...
Żeby zakończyć temat nieszczęśliwej klapy - jak odbierałem samochód to w bagażniku miałem zapakowane belki na dach. Ponieważ pudełko od tych belek jest dość długie to miałem rozłożona 1/3 kanapy zeby się zmieściło. Pewnie w trakcie pakowania tego pudła do samochodu ktoś u dealera przez nieuwagę niedopatrzył i faktycznie w trakcie odbioru klapa była 'wypadnięta' z zawiasków. Wydaje się, że przy normalnym używaniu (tzn zwykły dostęp do bagażnika bez kładzenia kanapy i przeładowywania) problem nie powinien występować.
A w temacie automatu - przyłączę się do innych kolegów - mimo, że w benzynie mam hydrokinetyka a nie PowerShift to działa bardzo poprawnie i zdecydowanie pasuje do tej klasy samochodu. Polecam.
|