10 tys od 23 maja za mną i zadowolony z zakupu jestem z dnia na dzień coraz bardziej.
Titanium, szklany dach, ledy, klapa elektryczna, Sony premium, alcantara, diesel 180KM PS.
Z dupereli : grzana kierownica i ciemne szyby - przednia IR (może mniej sie nagrzwa?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) trudno to zmierzyć, Aluminiowe nakładki na pedałach. Kolor Magnetic z cermiczą powłoką- polecam ale to nie są tanie rzeczy jak mawia Ferdek.
Plusy
- nieprzeciętnie ładny, automat który sprawuje sie doskonale, 180 KM naprawdę dobrze daje sobie radę z tym aucie a w trybie sport można poprzytulać pasażerów do siedzeń i nie z nudów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- spalanie - średnie 7 litrów, trasa Dubrownik- Warszawa 5,9 litra przy prędkości 139 km/h tempomat oczywiście gdzie sie dało. W wawie 7,5 litra - zawsze z klimą do której sie chyba przyzwyczaiłem a byłem jej krytykiem. W ostatnie upały wydolna niesamowicie.
- bardzo wygodne fotele, 16 godzin jazdy z 2 małymi przerwami i jedną ok godzinną.
- światła led ale należy je bezwzględnie podnieść ręcznie (białe śruby za reflektorem - potrzebny 10 cm śrubokręt) o ok pół obrotu w prawo. Wtedy te światła dopiero świecą - fioletowa poświata jest 400 m przed nami a reszta przed autem w naturalnej bieli. Fabrycznie ustawione są fatalnie. Z przeciwka nikt nie miga
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Sony premium i radio DAB - dźwiek nie audiofilski ale w wyciszonym dobrze aucie gra swietnie.
- wyciszenie - 160 km/h i więcej a lrozmawiasz bez wysiłku przez zestaw głośnomówiący.
- prowadzi sie doskonale, elektryczne wspomaganie bardzo przyjemne - lecz nie jest to auto do jazdy sportowej a dostojnej.
- bardzo fajne oświetlenie wnętrza
Minusy
- bardzo miękki lakier - mam już kilka odprysków ok 1 mm od jazdy po szosach,
- niepraktycznie wyprofilowana przednia podłoga a dywaniki w zagłębieniach - trudno utrzymać czystość i miékkie te wyprofilowania pod stopami.
- samochód ogólnie jest bardzo delikatny - plastiki (kiszenie drzwi, schowek) wystarczy przejechać lekko podeszwą nawet miękką i pozostają widoczne ryski - jakby folia schodziła.
- piano black - porażka, rysuje je przeciąg ( nowe 740 zł)
- przy prędkościach ok 200 km/h i silnym przeciwnym lub boczno przednim wietrze w aucie coś huczy - gdzieś wpada powietrze i łomocze- ponoc uszczelki drzwi ale to za niemieckim forum i Krugerem.
- samochód nie znany w serwisie Forda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nikt nic nie wie i nie umie. Podobno jmk5 to jak laptop- myślec trzeba o przedłużonej gwarancji bo chyba bardzo długo jeszcze serwisy osiedlowe nic nie pomogą a fordowskie tylko długo.
- brak zrzutu ekranu na sync2 a to już w astrze jest możliwe - link w wątku Mk5 vs konkurencyjne..
- dosć niski prześwit.
Asystenta parkowania nie uzywałem.
Brakuje aktywnego tempomatu i chyba kamery -reszta nic dodać nic ująć (chyba ze asystenta parkowania)
Ogólnie samochód super ale delikatny bardzo - zresztą jak każde nowe modele i nie tylko aut