Temat: [Mondeo 2007-2014] Kontrolka ładowania i błąd P1632
View Single Post
Stary 03-09-2015, 16:22   #58
basior87
ford::average

Model: Mondeo MK4 Titanium X series 66
Silnik: 2.0 tdci 163KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Kontrolka ładowania i błąd P1632

No i wszystko wróciło do normy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Auto ładuje aż miło a kontrolka ładowania nie starszy na desce rozdzielczej. Po objechaniu kilku speców od alternatorów okazało się ze na zachodze nie bawią się w wymianę szczotek i muszę kupić cały regulator bo ten z mojego altka jest podobno "nierozbieralny" Zdecydowałem się na zakup całego oryginalnego regulatora. Gość gwarantował że wszystko będzie chodzić na 100% a za montaż regulatora i sprawdzenie alternatora chcieli 35euro więc zabrałem pedełeczko do kasy i do domu wszystko zmontować. Na szczęście po pierwszym uruchomieniu silnika i podłączeniu multimetru moim oczom ukazały sie wyczekiwane cyfry 14.46V. Po odpaleniu wszystkiego spadło do 13,9V. Teraz tylko został problem z GPSem. Muszę przepatrzeć jeszcze raz wszystkie kabelki i może coś znajdę. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc.

Problem a anteną od navi zniknął.

Dodam tylko jeszcze że jeżeli ktoś będzie miał podobny do mnie problem to niech najpierw sprawdzi szczotki. Moim zdaniem da się odkręcić regulator bez ściągania alternatora.

Ostatnio edytowane przez basior87 ; 03-09-2015 o 19:42
basior87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem