No i wszystko wróciło do normy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Auto ładuje aż miło a kontrolka ładowania nie starszy na desce rozdzielczej. Po objechaniu kilku speców od alternatorów okazało się ze na zachodze nie bawią się w wymianę szczotek i muszę kupić cały regulator bo ten z mojego altka jest podobno "nierozbieralny" Zdecydowałem się na zakup całego oryginalnego regulatora. Gość gwarantował że wszystko będzie chodzić na 100% a za montaż regulatora i sprawdzenie alternatora chcieli 35euro więc zabrałem pedełeczko do kasy i do domu wszystko zmontować. Na szczęście po pierwszym uruchomieniu silnika i podłączeniu multimetru moim oczom ukazały sie wyczekiwane cyfry 14.46V. Po odpaleniu wszystkiego spadło do 13,9V. Teraz tylko został problem z GPSem. Muszę przepatrzeć jeszcze raz wszystkie kabelki i może coś znajdę. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc.
Problem a anteną od navi zniknął.
Dodam tylko jeszcze że jeżeli ktoś będzie miał podobny do mnie problem to niech najpierw sprawdzi szczotki. Moim zdaniem da się odkręcić regulator bez ściągania alternatora.