View Single Post
Stary 05-09-2015, 22:28   #18
3kkk
ford::amateur

Model: szukam
Silnik: szukam
Rocznik: szukam
Domyślnie Odp: Mondeo MK4 2.0 16V 145KM - Prośba o opinie

Cytat:
Napisał akabibdudka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, szukam auta które nie pali 12-15L (Wcześniej Mazda 6 2.3 166KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), nie jest zamulony i ma jakieś tam wyposażenie typu klima, tempomat itd. Kiedyś miałem 2.0 tdci mk3 i co miesiąc był w warsztacie - tragedia. Teraz zastanawiam się nad 2.0 140KM Mk4 albo jakaś benzyna. W oko wpadł mi ten http://allegro.pl/mondeo-2-0-16v-tit...642198545.html

Wygląd 10/10, wyposażenie 10/10. Benzyna, więc git. Ale czy 2.0 145KM to nie będzie straszny muł? Wcześniejsze mondeo 2.0 tdci "Wbijało" w fotel przy ruszaniu, tutaj chyba nie ma szans na takie atrakcje? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za to bezawaryjność.
Cytat:
Napisał szydel87 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tani coś... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. załatw VIN
To ja dodam swoje 3 grosze.. auto ma już nowego właściciela i jestem nim ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stan faktyczny(oczywiście nie bezwypadkowe/bezkolizyjne jak tam kto interpretuje)
MINUSY:
-malowany przedni lewy błotnik i zderzak (jakaś obcierka była bo szpachli tam nie ma )
-tylny prawy błotnik z wstawioną reparaturką poszycia przy świetle (wewnętrzne blachy oryginalne), auto wycieniowane w kierunku drzwi które też dostały drugą warstwę lakieru
-w związku z ww. naprawą naprawiany był też tylni pas, ale uszkodzenia były minimalne
-gdzieniegdzie jakieś ryski dookoła i odpryski (większy na masce)
-wymieniana szyba przednia
-kijowe chińskie radio z uszkodzonym dotykiem
-do wymiany pasek wielorowkowy, napinacz i rolka

PLUSY:
-podłużnice wszystkie całe i oryginalne
-widać, że naprawy wykonywane profesjonalnie, zabezpieczenie antykorozyjne itd zrobione
-lakier położony i wycieniowany bardzo ładnie (oprócz dółu przedniego zderzaka tam chyba też najnowsza poprawka)
-ładnie zachowane wnętrze
-zawieszenie regularnie serwisowane i zadbane
-niemal nowe tarcze i klocki z przodu

Co ciekawe nie wierze w książki serwisowe w autach od handlarzy (z uwagi na wpisy w sieci temu autku przyglądałem się jeszcze bardziej) ALE w tej oprócz wpisów były dokumenty poleasingowe pierwszego właściciela/faktury drugiej właścicielki (nawet niedotyczące auta - lol) oraz tuv'y.. trochę tego dużo nawet objętościowo by podrabiać.. historie przebiegu udało się zweryfikować na datę: koniec 2013 roku, ale info dostałem już po zakupie..

Jednych taki stan ogólny przerazi, innych nie, mi to auto bardzo pasuje, gdyby moje poprzednie auto padło wcześniej, pewnie odkupił bym podobnego z salonu PL od wujka i wiecie co, był po zdecydowanie gorszych naprawach a poszedł drożej bo z PL.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Według mnie czasem warto popatrzeć nawet u handlarzy, grunt to prześwietlić auto bardzo dokładnie.. dziś wszyscy kit w żywe oczy wciskają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy okazji witam się jako nowy, mam nadzieje aktywny członek forum..trochę pracy nad mondkiem mnie jeszcze czeka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3kkk jest offline   Odpowiedź z Cytatem