W oryginalnej wiązce,która posłużyła mi jako dawca,z jednej z pięciu wtyczek modułu RFA wychodził przewód koloru szarego(nie ma tego na schemacie) i szedł do złącza C12 A/B na pin nr 1.U mnie był na tym pinie juz przewód ,także koloru szarego.Po dogłebnej analizie doszedłem do tego,że jest to IGNITION SIGNAL dla pompy ABS/ESP.Wtedy wydawało mi się,że to bez znaczenia skąd będzie ta informacja,czy z RFA,czy tak jak w moim przypadku z BCM.Po dołożeniu całego układu wszystko działało,ale kierownica się nie blokowała.Okazało się,że po 45 sekundach od skończonej jazdy moduł RFA podaje zasilanie na ten szary przewód po to by zczytać z pompy prędkości z wszystkich 4 kół,jeśli 4 koła podaja prędkość 0km/h , wtedy dopiero moduł RFA blokuje kierownicę (podaje sygnał na blokadę kierowniczą-ESCL),jeśli nie otrzyma informacji zwrotnej z pompy,albo prędkość któregokolwiek koła jest różna od 0 to blokada nie załączy się,także przy jakiejkolwiek awarii czujnika koła (ABS) kierownica nie będzie się blokowała-to taka dygresja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..