Odp: Kontrolka rezerwy - dziwne zachowanie po zmianie softu w zegarach (polift)
Radek, dziękuję za fotki. Ustawienia mamy podobne tyle, że ty masz Level3 a ja Level2.
Dziś miałem krótką trasę i wydawało mi się, że wszystko jest ok (po wczorajszym downgrade) ale jak się okazało nie do końca.
ROM 230(AD) nie odsługuje włączania ESP z menu tylko z przycisku na konsoli nad włącznikiem szyby - pewnie pierwsze polifty tak właśnie miały (zegar tuba i włącznik ESP na panelu).
To powodowało, że po przekręceniu kluczyka na chwile pojawiał się komunikat "Układ ESP wyłączony" mimo, że kontrolka na zegarach zapalona nie była.
Trochę dla mnie to nie było tak jak bym chciał :-)
Wgrałem 403 i teraz wszystko jest ok. W sumie na 230 przejechałem 45km i jak wyjeżdżałem to do stacji było 145km a jak wróciłem 97km więc prawie idealnie, rzeczywiste.
Pojeżdżę, popatrzę ....
403 obsługuje w HEC Page3 mimo, że jest tam info, że chimes działa od 508 w górę.
Wyłączyłem lamps reminder - mam dołożony Coming_leaving_home i brzęczało mi po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i uruchomieniu działania c_l_home, a teraz cisza ....
Jedyne to muszę pamiętać by wyłączyć światła ale nigdy nie miałem z tym problemów. ....