Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 18-09-2015, 14:23   #37
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Hej,

Parę dni temu odwiedziłem kolege @mayak i od tego czasu pojawiło sie w menu mojego mondka kilka przydatnych (i mniej przydatnych.. :-)) funkcji:
- w menu zamki mozliwość ustawienia automatycznego ryglowania po ruszeniu (zdecydowanie przydatne)
- w menu ciśnienie opon nowy ekran z warością ciśnienia w kazdym z kół (przydatne)
- w menu światła kontrolka czy chcę, żeby się włączały światła dzienne czy nie (przydatne)
- w menu o spalaniu dodatkowy ekran ze słupkowym zobrazowaniem spalania przez ostatnie 24 minuty (raczej gadżet :-))

Jest jakieś zamieszanie związane z opcją sterowanie światłami dziennymi ale w rezultacie działanie całości sterowania światłami jest w tej chwili logiczne - w połozeniu '0' - nie ma żadnych świateł, w połozeniu pozycyjne i mijania dokładnie to co powinno być, w połozeniu auto - w dzień światła dzienne (lub nie - jeśli w tej nowej opcji w menu to wyłączę) lub mijania w zalezności od oświetlenia.

Trochę mnie dziwi, że niektóre z tych opcji zostały ukryte przez Forda - np takie ciśniene w oponach - dlaczego tego nie ma z default'u?

Niniejszym potwierdzam, że temat się ruszył i nasi koledzy już są w stanie dobrać się do konfiguracji :-)
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem