View Single Post
Stary 18-09-2015, 14:29   #14
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Przy jakich obrotach zmieniać biegi w 1.6 benzyna?

Tu niestety żałuję, że pewnie do MK2FL już nie można wygłuszenia założyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam mam 1.6 100KM i wiem jak ten silnik potrafi podokuczać hałasem.
Co do autostrady, ja już się po prostu przyzwyczaiłem że mam głośne auto, dodatkowo szerokie opony które w skali głośności dostały chyba ocenę D też dają swoje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A spalanie? Ja już dawno przestałem jeździć do 2k. Teraz raczej w standardzie jest po mieście trójka, 3500 obrotów i przynajmniej jest ta dynamika. Spalanie średnie na dzień dzisiejszy mam 7,5 l /100 km.
W przyszłości już zdecydowanie mocniejszy silnik. Wciąż nie wiem, czy zbieram kasę na MK2 ST, czy MK3 1.8 (cena jest bardzo porównywalna). Diesla omijam, bo złe wspomnienia mam z każdym dieslem. Za to benzynę szanuję za to jak koledzy wyżej wspomieli - wystarczy dbać o filtry i olej i prawie nic do naprawy. Na dzisiaj przebieg mam w okolicach 220 tys km.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem