View Single Post
Stary 21-09-2015, 14:17   #30
mtl
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Rosnący stukot w silniku 1.6 TDCI 109 km

Eh... Miśki. Mała pojemność, trochę wyżyłowana moc, zestaw ekologicznych rozwiązań z lat 2005+. Tu się naprawdę ma co psuć w porównaniu do np. VW 1,9 TDI o podobnej mocy.
Z drugiej strony mam, użytkuję przed ostatnie 110k km (obecnie 270k), oczywiście wsadziłem się na minę "kup pan poniżej 200k" przez co zaliczyłem cały zestaw bolączek tego przebiegu (rozrząd, DPF, sprzęgło, uszczelnienie wtrysków, pęknięta rura od intercoolera itd.) ale auto nigdy w polu nie stanęło, jeździć jeździ, co trzeba zrobić to się zrobi a części fortuny nie kosztują. Zresztą jak widzę niektóre szroty na drogach to wydaje mi się, że się niepotrzebnie czasem napinam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

Edit: Tak naprawdę jak ten bolid się rozleci to zapewne następny, już nowy, tez będzie z tym silnikiem, bo psia krew chcąc nie chcąc stałem się od niego prawie ekspertem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

Ostatnio edytowane przez mtl ; 21-09-2015 o 14:21
mtl jest offline   Odpowiedź z Cytatem