View Single Post
Stary 21-09-2015, 15:58   #31
wtomeks
Zablokowany

Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
Domyślnie Odp: Rosnący stukot w silniku 1.6 TDCI 109 km

Cytat:
Napisał lotek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No super, ale pokaż mi auto które się nie psuje, chyba takie które w ogóle nie jeździ. Tak jak mówię, mam dwa cmaxy, właściwie jednego cmaxa i jednego focusa cmaxa i od roku oba jeżdżą i nic się z nimi nie dzieje. Kolega prowadzi warsztat i twierdzi, że to bardzo udana jednostka. Nie mówimy tu o Twojej opinie odnośnie tego motoru, tylko o ogóle opinii. Wiadomo, że jak ktoś trafi na felerną sztukę to będzie mówił, że wszystkie takie są. Tu masz opinie wielu osób. http://www.motodiesel.pl/silniki/313...dci-109km.html
Focus za 8 tyś z 2007 roku?? To widocznie właśnie one do Ciebie jeżdżą na naprawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mój Cmax kosztował rok temu ponad 15 000, a rocznik 2006.
97 opinii faktycznie ekstra.... do tego w tych kilku opiniach
"Przez 30000 km musiałem wymienić: sprzęgło 2000 zł, regeneracja turbiny 1400 zł, egr 1000 zł, moduł sterowania silnikiem 1000 zł (samochód stał miesiąc czasu), uszczelkę pod wtryskiwaczem 200 zł
"
A u mojego kuzyna akurat z sprzęgłem egr czy modułami nie ma problemów.

Jak ktoś kupił z małym przebiegiem i dbane może faktycznie pojezdzi, chociaż patrząc z jakiego materiału są zrobione panewki i wałki rozrządu to trwałosci mega to i tak nie ma.

Zreszta jakby zrobić akcje zobacz swoje wałki to połowa by musiala wymienic.

Focus świetne auto ale nie z 1.6 tdci dpf tyle mojej opinii
wtomeks jest offline   Odpowiedź z Cytatem