Hmm... Ale i widać to na filmie i tak też sobie to wyobrażam, sterownik jest zewnętrznym elementem, który i tak łączy się przewodami z reflektorem (skąd pobierasz sygnał kierunku) i ze światłem dziennym po danej stronie. Nie wiem ile tych przewodów jest, ale uważam, że nie ma to znaczenia. Mamy więc dodatkową puszkę + przewody z niej do reflektora i do światła dziennego. I to wszystko zdublowane po obu stronach. Kabelków zatem trochę jest. Jeśli natomiast zrobisz wszystko na jednej płytce w jednej obudowie (albo dwu płytkach w jednej obudowie - to w zasadzie bez znaczenia) i tylko przewody pobiegną do drugiego reflektora i drugiego dziennego to zyskasz na jednej puszce mniej do ukrycia kosztem przewodów biegnących wzdłuż atrapy czy też zderzaka. Tak jak w przypadku aftermarketowych świateł dziennych - tam są dwa światełka i jedna puszka z kabelkami do podłączenia. To takie tylko moje zdanie i obiecuję już więcej tematu nie drążyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ja nie chciałbym rezygnować z pulsacji, jedynie wyłączać sekwencję przy awaryjnych.
Spoko - jeśli się to przyjmie i faktycznie uda się to w jakiejkolwiek ilości sprzedać to i tak zapewne opracujesz kolejne wersje czy też tą po prostu dopracujesz. Niekoniecznie uwzględniając moją wersję. Daleki jestem od hejtowania i twierdzenia, że bez tego wszystko to lipa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po prostu chciałem wtrącić swoje 3 grosze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Raz jeszcze szacun za podejście, chęci i wykonanie.