Kilka pytań nt wizyty w ASO i gwarancji "GOLD"
Witam. Jakiś czas temu kupiłem fiestę w programie Forda i żeby utrzymać gwarancję zmuszony byłem odwiedzić serwis. Niestety nie mogę powiedzieć, że miło wspominam ową wizytę, szczególnie ze względu na koszta. Ale do rzeczy. Niepokoi mnie kilka kwestii:
- czy chcąc przedłużyć gwarancję typu "GOLD" konieczny był pełny przegląd samochodu łącznie z zalecaną wymianą płynu hamulcowego?
- jak mogę uzyskać naprawy części wymienione w gwarancji - najpierw potrzebna jest diagnoza, czy ona jest darmowa a ASO?
- czy/jak negocjować ceny w serwisie - patrząc na fakturę ceny są średnio o 50% większe od cen "sklepowych"
- Panowie uznali, że mam popsute łączniki stabilizatora. Jedynym warunkiem przejścia przeglądu była wymiana przez nich obu łączników. Jaką mam pewność, że łączniki wogóle były zużyte, do tego oba na raz? Otrzymałem stare po wymianie, ale były zniszczone podczas demontażu. Do tego cena za nowy element w serwisie znowu o 50% większa od sklepowej. Czy mogłem odmówić wymiany i poprosić o sam przegląd?
- czy standardem jest mycie i sprzątanie samochodu po zakończonym serwisie w salonach Forda?
Ciekawy jestem Waszych doświadczeń w wymienionych kwestiach....
Ostatnio edytowane przez ŁukaszD ; 22-09-2015 o 10:48
|