Witam od pewnego czasu miałem problem z tą sprężynką u mnie było to tak czasami jak odpaliłem rano (odpaliłem bez problemu) sprężynka miga i samochód nie ma mocy , po jeździe ok 1,5 km i zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko gra sprężynka nie miga i było dobrze jeśli spokojnie rozpędzałem samochód do max 3 tys/obr powyżej to było coś w rodzaju szarpnięcia samochodem i sprężynka wyskakiwała samochód automatycznie tracił moc i jechał jak "Polonez" a pod dobrą górę to redukcja do 1 nawet
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , podczas wyprzedzania auto wpadało podobnie jak rano po odpaleniu w tryb awaryjny (migającej sprężynki ) spadek mocy . byłem z tym u jednego mechanika i po podłączeniu pod komputer okazało się że błąd nastawnika turbiny , ale pewien nie był(bo miał nie najnowszy sprzęt) to pojechaliśmy do jego kolegi który podłączył specjalistyczny sprzęt i po dość długiej diagnozie , podczas postoju i jazdy z podłączonym komputerem stwierdził to samo , dodatkowo sprawdził wtryski i są jak to powiedział w świetnym stanie , po tej informacji kupiłem ten sterownik z możliwością oddania na szczęście
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo mechanik zabrał się za naprawę i okazało się ze mój sterownik jest 100% sprawny a po prostu przytkała się turbina , ściągnęli ją i przeczyścili była tam między innymi rdza , przykręcili wszystko i sprawdzili auto działa jak nowe z salonu a naprawa wyszła mi 300 zł wraz z wymianą filtra paliwa który mu też dostarczyłem , dodam tylko że dzięki uczciwości mechanika zaoszczędziłem na sterowniku 650 zł
Mam nadzieję że jeśli ktoś będzie mieć podobny problem przeczyta to i 2 razy pomyśli czy wierzyć komputerom i liczyć na uczciwość mechanika , ja miałem szczęście że trafiłem na uczciwego mechanika bo przecież mógł sobie ten nastawnik zostawić i sprzedać komuś innemu .