Temat: [Mondeo 2007-2014] Modyfikacje Converse+ by Orion512
View Single Post
Stary 23-09-2015, 22:38   #843
wildthink
ford::average

Imię: Tomek
Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Schemat podłączenia Converse+ poszukuję

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S/D/bieg - tak jak pisałem, jestem teoretykiem (na razie) jeśli chodzi o PSa, ale po zastanowieniu: i w D i w S numer biegu jest nieważny dla kierowcy, bo po to ma automat aby on się o to troszczył, a staje ważny tylko w trybię ręcznej zmiany biegów +/-
Jeśli dobrze kojarzę, to +/- jest 'sub-trybem' do S
Właśnie nawet w czasie jazdy na D lub S brakuje numeru biegu, a tryb M (przynajmniej przeze mnie) jest bardzo rzadko używany.
Może więc mała literka i duża cyfra.

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Inaczej sprawa by wyglądała gdybyśmy dopuścili rowiązanie polegające na wożeniu w gniazdo OBD małego dongilka.
Wtedy to mógłbym wyświetlić dołownie wszystko (łącznie z rysowaniem wykresów). Tylko ekranu mogło by nie starczyć.
Jak dla mnie może tam być wetknięte cokolwiek, byle klapka się zamykała ;-)
A czy jest możliwość stworzenia dodatkowej "strony" na której wyświetlane by były np wykresy? Nie będzie to najwygodniejsze rozwiązanie, bo dostępny będzie tylko albo klasyczny ekran, albo z wykresami, ale to i tak byłby "kosmos" w porównaniu do tego co mamy teraz.

Ostatnio edytowane przez wildthink ; 23-09-2015 o 22:40
wildthink jest offline   Odpowiedź z Cytatem