View Single Post
Stary 24-09-2015, 15:25   #52
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Zgrzyty z okolic silnika zaraz po ruszeniu

Cytat:
Napisał pablitto83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czasem ten zgrzyt jest bardzo głośny, przez co niepokojący (zwłaszcza przy skręconych kołach, nie wiem czemu wtedy bardziej to słychać).
Polecam dla sprawdzenia, na świeżo odpalonym silniku ruszyć z kopyta na skręconych kołach (w 99% na maxa). Wtedy można poczuć po całym aucie jak to działa.
Co do przeprowadzki, śniegu/ ABS/ESP... ja naprawdę nie mogę zrozumieć skąd ten strach i na siłę naprawianie czegoś, co nie wykazuje żadnych oznak niesprawności.
Chcesz sprawdzić? Polecam jeździć bardzo dynamicznie. Ja tak jeżdżę już 2 lata. Nie daję wytchnąć ESP, ABS nie załącza mi się w ogóle, bo nie wiedzieć czemu, nie jestem w stanie tak autem wychamować, żeby ABS mi się załączył (chyba że sprawdzam czy ABS działa i nie liczę się z niczym, bo brak jakiegokolwiek ładunku w aucie). Od dwóch lat pompa stuka mi przy 20km/h jak odpalę silnik i od dwóch lat się tym zupełnie nie przejmuję, bo nawet przy awaryjnych hamowaniach, nigdy nie miałem nawet minimalnego odczucia że auto nie zachowuje się tak jak powinno (pomijam sprawy o których znam, czyli uszkodzone łożysko z piastą które non-stop rozwalało mi tarcze hamulcowe). Jeśli koszta są niskie, to może bym się pokusił pompę wymienić, ale jeśli trzeba wydać ponad 200-400 zł, to jaki jest sens?
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem