Odp: Jak jeździć z DPF? Kontrolka wypalania?
Wokół wypalania DPFa narosło tyle mitów i teorii, że postanowiłem je sprawdzić. Okazuje się, że to wcale nie jest takie skomplikowane - przynajmniej w polifowych Mondeo.
Rozpocząłem jazdę po mieście z DPF_Soot_LD w okolicach 87%, a DPF_Load ok. 70% byłem ciekawy kiedy zacznie wypalać. Okazuje się, że co większe dociśnięcie gazu na niskich obrotach to zapełnienie wrasta o ok. 0,05%. Jeździłem aż do skutku. I bummm od razu po przekroczeniu Soot 100% rozpoczął się proces wypalania - a jechałem ok. 50 km/h (noga z gazu i zużycie chwilowe 0,6 l) a wskaźnik soot bardzo powoli się obniżał. Czyli wcale nie jest tak, że wypada od ok. 80 km/h!
Specjalnie kręciłem się w pobliżu A8 i A4, żeby móc też pojeździć szybciej. I co? Generalnie w trakcie wypalania garowanie do dechy co chwilę sprawia, że zapełnienie praktycznie nie spada. Wniosek, zwykle w trakcie wypalania dawałem rurę i jeździłem szybko, co jakiś czas dając gaz do dechy, bo myślałem że tak się szybciej wypali. Okazuje się jednak, że przy jeździe ze stałą prędkością zapełnienie spada dużo szybciej.
Co ciekawe jest jeszcze lepszy sposób. Przy jeździe bez gazu zapełnienie spada kilka razy szybciej. Najszybciej skończymy wypadalnie jak np. powoli rozpędzimy się do 160 km/h a potem jedziemy hamując silnikiem i tak kilka razy. Niby teraz wydaje mi się to logiczne, bo wtedy całą energię można przeznaczyć na spalanie DPFa, ale jak pisałem ja robiłem akurat dokładnie odwrotnie. Wypalanie trwa aż parametr Soot spadnie do 35% dokładnie w tej samej sekundzie bez gazu zużycie chwilowe wynosi znowu 0. Wniosek bardzo prosty: pełny DPF to soot 100%, pusty DPF po wypalaniu to 35%, także można sobie łatwo określić kiedy czeka nas wypalanie.
Oczywiście mowa cały czas o silniku poliftowym, może w przedliftach jest to bardziej skomplikowane.
|