View Single Post
Stary 24-09-2015, 21:02   #51
specol
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: Ford Focus 2 FL Trend
Silnik: 1.6 TDCi 109 ps (mod 131 ps)
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: Rosnący stukot w silniku 1.6 TDCI 109 km

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z wypożyczalni ? takiego auta się nie kupuje, tam się paluje non stop do czerwonego pola, moim zdaniem gorzej niż od przedstawiciela
Być może, ale nawet bardziej prawdopodobne. Jednak cena zakupu oraz fakt iż jest to auto od rodziny, z niewielkim przebiegiem zrobiło swoje.

Cytat:
Moja teoria, poparta wieloletnią obserwacja na temat wybitej, uszkodzonej panewki korbowodowej 4 cylindra, oraz czopu wału , to duzy przebieg silnika, słaby olej, za rzadko wymieniany, zabity smok pompy olejowej, wyrobiona pompa olejowa, daje za małe cisnienie, i za mało oleju dociera do 4 panewki, bo jest najdalej oddalona od pompy, i cisnienie oleju za słabo smaruje, nie ma dobrego tzw filtra olejowego na czopie, i nieszczeście gotowe.
I teraz frustracja człowieka dopada (mnie) że wymieniałem nieco lepszy olej co max 15 tys, że nowe filtry, jazda obwodnicami dla wypalania DPF. (w sumie i tak wiekszość poza miastem jezdzilem) i na nic się to zdało.

Mam nadzieję, że szwagier mechanik się myli, ale koszta pójdą w tysiące... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Dzięki za wsparcie Radek70

Ostatnio edytowane przez specol ; 24-09-2015 o 21:08
specol jest offline   Odpowiedź z Cytatem