Cytat:
|
z wypożyczalni ? takiego auta się nie kupuje, tam się paluje non stop do czerwonego pola, moim zdaniem gorzej niż od przedstawiciela
|
Być może, ale nawet bardziej prawdopodobne. Jednak cena zakupu oraz fakt iż jest to auto od rodziny, z niewielkim przebiegiem zrobiło swoje.
Cytat:
|
Moja teoria, poparta wieloletnią obserwacja na temat wybitej, uszkodzonej panewki korbowodowej 4 cylindra, oraz czopu wału , to duzy przebieg silnika, słaby olej, za rzadko wymieniany, zabity smok pompy olejowej, wyrobiona pompa olejowa, daje za małe cisnienie, i za mało oleju dociera do 4 panewki, bo jest najdalej oddalona od pompy, i cisnienie oleju za słabo smaruje, nie ma dobrego tzw filtra olejowego na czopie, i nieszczeście gotowe.
|
I teraz frustracja człowieka dopada (mnie) że wymieniałem nieco lepszy olej co max 15 tys, że nowe filtry, jazda obwodnicami dla wypalania DPF. (w sumie i tak wiekszość poza miastem jezdzilem) i na nic się to zdało.
Mam nadzieję, że szwagier mechanik się myli, ale koszta pójdą w tysiące...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Dzięki za wsparcie Radek70