View Single Post
Stary 24-09-2015, 23:13   #53
sh4dows_f
ford::beginner

Imię: Krzysiek
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI, 109ps
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Rosnący stukot w silniku 1.6 TDCI 109 km

odebrałem auto.. hm generalnie żadnej zmiany na lepsze nie zauważyłem, powiem więcej w ogóle żadnej zmiany nie widzę / słyszę. W aucie zrobione zostały wszystkie wtryski + podkładki, ustalacze i wymieniony filtr paliwa. I teraz tak czy to możliwe że silnik z nowym komponentem brzmi i jeździ identycznie? Nie spodziewałem się niczego nadzwyczajnego ale myślałem że cokolwiek się zmieni w jego dźwięku czy jeździe.

Wcześniej było czuć nieregularne szarpanie i wibracje. Teraz jest tak samo. Najlepiej opisuje to fakt że dodaje płynnie obrotów i pewnym przedziale silnik jakby poruszał się lewo prawo jakby "ożył" i chciał zmienić swoje miejsce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mijam ten zakres i jest lepiej.

Czy powinienem zauważyć równicę w pracy silnika po zmianie wtrysków? Czy ślady fizyczne pracy powinienem w stanie zauważyć? moim zdaniem wszystko wygląda w 100% tak samo jak przed odstawieniem auta. aż mam wątpliwości czy cokolwiek było robione?!

Auto drży niezależnie czy to postój czy jazda, zwłaszcza na niskich obrotach. Dwumas jest do robienia i to wiem, mam nadzieje że to to. jestem poirytowany bo spodziewałem się poprawy bo wtryski okazały się na dokończeniu już więc ich naprawa powinna chyba coś dać nie? Okazało się że na wtryskach jest rdza, i że jeden podobno już nieźle lał przez co był problem z ciśnieniem a reszta miała jakieś tam odstępstwa. Mam wydruk to wrzucę do wglądu.

Sprawę będę wyjaśniał, narazie daje na wstrzymanie, przejadę kilkadziesiąt kilometrów może komp zaskoczy i się coś zmieni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdro
sh4dows_f jest offline   Odpowiedź z Cytatem