View Single Post
Stary 26-09-2015, 13:21   #1
lostdesper
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL, Mondeo MK5 FL
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008, 2020
Domyślnie Nie odpala po jednym dniu odpoczynku - filmik

Witam, mam focusa 2008 2.0 TDCI 136, auto użytkuje moja żona. Ostatnio zauważyłem dziwny problem. Po zrobieniu trasy (ok 400km na wesele) auto zgasiłem, po czym poszliśmy się przebrać i do kościoła. Trwało to mniej więcej 25 minut. Po powrocie wsiadam, auto nie chce odpalić za 1szym razem (wyskoczył mi błąd o wspomaganiu kierownicy). Zakręciłem drugi raz, auto odpaliło bez problemu. Po powrocie do domu auto zachowywało się normalnie przez 4 dni. Później gdy je odpalałem, czasami łapał za drugim razem dopiero. Zaraz po odpaleniu auta wskazówka obrotomierza nie ruszała się, tak jakby zegar nie reagował, dopiero po kilku sekundach wszystko wracało do normy (wskazówka normalnie wskazywała obroty). Od tamtego czasy minęło 2 tygodnie. W międzyczasie zrobiłem trasę do pracy (650km) i tutaj ostatni epizod kiedy auto nie odpaliło - mianowicie po całej trasie, zgasiłem je i chciałem odpalić po 10 minutach, znów palił drugi raz. Teraz było wszystko w porządku aż do czwartku. Moja żona wróciła z pracy, zostawiła samochód na parkingu po czym wróciła do domu. Dziś mieliśmy jechać na zakupy, wchodzę i nic, auto kręci, ale nie odpala. Wieczorem spróbuję odpalić na przewody, bo teraz nie mam jak, a jeśli nie to niestety hol do mechanika :/ Zamieściłem filmik, może ktoś coś z niego wywnioskuje. Niestety nie mam jak podpiąć komputera.

https://www.youtube.com/watch?v=VNwA47MlbgU
lostdesper jest offline