Temat: [Mondeo 2007-2014] zasilajace gniazda w okolicy lusterka
View Single Post
Stary 26-09-2015, 14:01   #1
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie zasilajace gniazda w okolicy lusterka

Chce pociagnac zasilanie 5V w okolice lusterka.
Ma sluzyc ladowaniu telefonu oraz kamery a wiec od razu zakladam ze beda to 2 gniazda. Chce zrobic to jak najbardziej estetycznie. Nie chce robic drutologii

Musze jednak podjac kilka decyzji:
1. jakie gniazdo wybrac - wydaje sie ze USB bedzie najlepszym wyjsciem
2. gdzie gniazda umiejscic
3. znalezc odpowiednie gniazda, ktore zajmuja min miejsca, sa estetyczne, nie konwertuja napiecia z 12 do 5V (zwykle takie mozna trafic na ebay)

w przypadku pktu 2 chodzi mi po glowie kilka opcji:
1. wmontowac sie w schowek okularow - ale wtedy bedzie widac wtyczki przed lusterkiem. Poza tym nie wiem ile tam jest miejsca
2. wmontowac sie w oslone czujnikow na szybie (te za lusterkiem). Jeszcze tej oslony nie zdejmowalem, nie wiem ile tam jest miejsca
3. przymocowac NA oslone czujnikow

propozycje

1. nie wiem co z glebokoscia, gdzie sie zmieszcze

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2.
poczatkowo o czyms takim myslalem na oslone czujnikow, ale ot ma dlugosc prawie 8cm wiec, duze poza tym zawiera konwerter napiecia czego nie potrzebuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3.
to wydawalo sie fajne ale zawiera juz konwerter napiecia i tylko 1A na wyjsciu wiec nie spasi. poza tym 2cm glebokosc

4.
Znalazlem jeszcze cos takiego, ale niestety bez wersji na 2USB. A mozliwe ze to najbardziej przemawiajaca opcja

5.
ew cos takiego ale niestety jest to obudowa otwarta:

jesli juz ktos z Was cos takiego robil, to bede wdzieczny za ew sugestie i pomysly.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 26-09-2015 o 14:39
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem