Ciekawe jaką normę spalin spełniało Volvo V770 z 16,5 litrowym dieslem (którym miałem przyjemność jeździć) spalającym od 35 do nawet 60l/100km. A w USA żadnego AdBlue sie nie leje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Akurat ten egzemplarz robi rocznie ok 350 000km (ok 7000km tygodniowo) - po 3 latach remont przy ok 1000000km. Co przeliczając na krowy - jeden samochód można by było zamienić na miliony krów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mnie te eco śmieszy. Sam co prawda mam hybrydę ale nie dlatego że mnie eco rajcuje - tylko że w cenie 6l/100 mogę korzystać ze 190KM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ileż to metanu produkują bagna na florydzie czy w Rosji - te diesle jeżdżące po drogach to tylko ułamek promila.
Fakt - w jakiejść zamkniętej przestrzeni gdy może powstawać smog jest to pewnego rodzaju ulga jak samochodu trują mniej - ale w stosunku do całej planety podejście ekologów (pseudo) jest żałosne.
W Augustowie jak protestowali przeciwko obwodnicy - płacili 500 dniówki dla obrońców drzew żeby siedzieli tam przykuci łańcuchami - a chodziło przecież o to żeby droga przebiegała na innym terenie - gdzie cena ziemi była najniższa - ale pod drogę trzeba było za nią zapłacić jak za najlepszy rodzaj czarnoziemu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.to zwykły biznes a nie troska o przyrodę.