Witam!
Montaz jest banalnie prosty. Otwierasz kluczykiem klapke z boku. Pokazuje ci sie srubka imbusowa na sprezynce. To ona jest odpowiedzialna za trzymanie sie belek w relingach. Luzujesz dwa imbusy one sa obok siebie na samej poprzecce. Bedziesz mial wraszenie ze sie wszystko husta jak by sie mialo rozpasc. Ale musi tak byc bo poprzeczki wsuwasz pod pewnym katem. Wsuwasz poprzeczki w relingi ale imbus ze srubka na sprezynie musisz przyciskac do dolu. Sprezyna powoduje to ze reling sie nie przesunie gdyz wszystko sie zblokowywuje. Ja zakladalem i sciagalem wszystko sam. Da sie ale nachodzisz sie do okola auta. Jak juz bedziesz mial poprzeczki na swoim miejscu wszysko skrecacz uwazajac przy tym zeby poprzeczki byly wyposrodkowane. Dociagasz srubke ze sprezynka z sila 4.3Nm tak zaleca instrukcja montazowa. To jest specjalny klucz ktory ma wychylke i pokazuje ci wlasnie kiedy osiagniesz te 4.3Nm. Ja go nie mam a nowy w serwisie to....Uwaga...79 euro!!!
Totalne zdzierstwo. Ja poradzilem sobie z malym kluczem dynanometrycznym i tyle. Za mocno nie ma co dokrecac bo uszkodzisz albo reling albo uchwyt poprzeczki.
Co do jazdy z poprzeczkami przesunietymi na tyl jako spojler. Fajnie to wyglada ale faktycznie zalozylem antene cb i na autostradzie od 140km/h lekko pogwizdywalo. Po godzinie nawet dzieci juz zaczely marudzic. Nie jest to bardzo glosne ale jest. Dalem glosniej radio i bylo ok. Demontaz oczywiscie w odwrotna strone do montazu. W razie pytan sluze pomoca. Dasz rade...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy okazji mam tez pytanie. Na rysunku wyzej widac czesci do belek. Ten numer 46035H jak ta czesc wyglada w realu? Mialem rozkrecone relingi ale czegos takiego nie wiedzialem. Pytam bo potrzebuje wlasnie ta czesc ktora srubka imbusowa ze sprezynka ciagnie do gory. Jest tam nakretka w plastiku a wlasnie ten plastik mam pekniety i ciezko przesuwa sie belki w relingach. Dziekuje za pomoc