Jak już wsadziłeś w remont 2000 zł to i pewnie masz głowicę zrobioną, ale niestety nie uniknie Cie prawdopodobnie np ponowna wymiana uszczelki pod głowicą. Brak mocy, może być powodem niskiej kompresji przez owy problem z pierścieniami. A pierścienie to koszt około 400 zł + prawdopodobnie uszczelka + "szlifowanie cylindrów" czy jakoś tak się to mówi może że już to masz zrobione przy robocie głowicy bo najczęściej tak robią + robota to Ci wyjdzie kolejny 1000 zł a przekładka ? Zależy na co trafisz. Ja robiłem przekładkę a teraz robię pierścienie na starym silniku i jak będzie poskładany w całość robię kolejną przekładkę na niego, bo stary to porażka. Jak już będziesz robił to zmień od razu uszczelniacz, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś (za 16 uszczelniaczy to około 100 zł)
No i jeszcze dodam, że ja za ten silnik zapłaciłem ok 850 za kompletny plus robota, a jak już zdecydujesz się na przekładkę to szukaj po forach czy da się wsadzić 1.6
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.