View Single Post
Stary 01-10-2015, 13:58   #25
tarjei86
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Wskazówka prędkościomierza skacze jak jej się podoba, szarpie na 1,2 i 3 biegu

kolego mojmistrz - jeszcze nigdy nie odłączałem aku przy wymianie świec i pierwszy raz słyszę o takiej "konieczności" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiadomo - każdy ma tam swoje knify i patenty... ja w każdym razie go nie stosuję.

Co do samego problemu samochodu mojej mamy... a więc o ile szarpanie itp ustąpiły - niestety problem ze skaczącą wskazówką co jakiś czas powraca :/ o ile mnie nie przytrafił się ani razu przez 2 tygodnie od wymiany świec - o tyle po oddaniu samochodu mamie pojawia się znowu co jakiś czas... no i teraz pytanie czy to z mama coś jest nie tak, czy jednak gdzie indziej szukać problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak czy siak - jak poleca kolega patiomkin11 - wymienię profilaktycznie przewody. Wszak nie mam pojęcia kto, i czy w ogóle, je kiedykolwiek wymieniał...

Jeśli to nie pomoże... trzeba będzie szukać dalej. Poza tym problemem samochód spisuje się bardzo dobrze, więc moja misja to rozwiązać tę zagwozdkę...
tarjei86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem