Odp: Rozmiar i opony co polecacie?
Cytat:
|
@Robson wro
Dzięki za opinię. Ciekawe jest szczególnie to, że latem jeździsz na węższych oponach niż zimą. Poza tym myślę, ze nie warto wymieniać na jeszcze węższe, czyli 215/50/17, lepiej pójść w górę, w twoim przypadku na lato założyć takie same jak zimą.
Btw, jaki model Vredestein`a masz na zimę? Jak się sprawują?
|
Vredestein Xtreme Wintrac - bardzo dobrze się sprawują. Dwa komplety kół dostałem przy zakupie samochodu więc sam nie wybierałem. Letnie 225/45 mają po 7 mm więc na razie zostaną, ale jazda po wybojach = niski komfort. A skąd pomysł na przejście na 215/50/17... Otóż felgi aluminiowe na których mam opony 235/45 R17 mają rozmiar 7,5J ale są dość mocno porysowane, natomiast felgi na których mam opony 225/45/R17 mają rozmiar 7J i są w idealnym stanie. Rozmiar 7J jest dolną granicą dla opony 235/45 i będzie duży balon. Więc chcą wymienić opony letnie (aby mieć wyższy profil) na np. 235/45 musiałbym sprzedać te felgi albo przejść na rozmiar 215/50 z obcenymi felgami. Ot takie dylematy.
Cytat:
|
Wyglada na to, ze kupowales opony z przypadku a moze patrzac na cene w aktualnej ofercie. Bo zadnego sensu w takich rozmiarach nie widze. A na dodatek ta chec zmiany letnich na jeszcze wezsze...
|
Wyjaśnienie powyżej.
Ostatnio edytowane przez Robson_wroc ; 02-10-2015 o 23:21
|