Cytat:
|
Czy Ktoś wymieniał uszkodzone kości pamięci 46V64M8-6T we własnym zakresie? W Polsce nie istnieją. Można coś innego podłożyć?
|
Tak, ja je wymieniałem-z powodzeniem.Pamięci można czasem spotkać w pamięciach komputerowych,ale ich stosowanie jest ostatecznością-mają inną temperaturę pracy niż te z radia.Można także zamówić te pamięci z portalów internetowych.
Jesteś pewny,że Twoje radio ma właśnie tą wadę ?
Możesz to sprawdzić w następujący sposób.Odłączyć radio od zasilania,miejsce gdzie znajdują się pamięci(jedna jest na górze druga od spodu PCB) podgrzać dość mocno suszarką do włosów.Po podłączeniu do zasilania radio musi się włączyć.
Miałem dwa takie radia i oba dawały się ożywić w ten właśnie sposób.Radia działały zawsze do momentu odłączenia zasilania.Po odłączeniu zasilania znowu trzeba było je grzać.
Dodatkowo jeśli nie chciało się włączyć to cały czas pobierało prąd około 1,5A ze źródła zasilania-nie jeden akumulator został przez wadliwe radia uszkodzony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..