Cytat:
|
Bardzo dobrze ,oby takich mechaników specjalistów z zaangażowaniem było więcej .Niestety ,większość dobrych speców wyjechało z naszego pięknego kraju .łącznie ze mną he he.
|
Tak, tylko, że to wcale nie jest śmieszne. Człowiek boi się jechać do warsztatu, bo więcej spie...ą niż naprawią.
Ja przez ostatnie parę lat zostałem mechanikiem na poziomie powyżej przynajmniej połowy "fahofców" w serwisach - a zaznaczam, że mam zupełnie inny background (aczkolwiek techniczny). I o ile najczęściej z przyjemnością sobie dłubię przy którymś z samochodów, o tyle dobrze byłoby mieć możliwość podjechania do warsztatu z czymś poważniejszym.
Najgorsze jest to, że poziom mechaników u nas jest pochodną poziomu ogólnej kultury technicznej społeczeństwa, czyli słaaaaby. Przykład - kilka osób poleca fachowca, bo och i ach taaaki dobry. Po podjechaniu i krótkiej rozmowie z polecanym już wiesz, że należy zwiewać i ratować co się da, bo gość nawet czytać nie umie ze zrozumieniem. Wtedy się okazuje, że ci co go polecali umieją jeszcze mniej. I co? Radocha...