View Single Post
Stary 05-10-2015, 13:40   #151
aurerum
ford::professional

Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana siedzeń na skórę, czy elektryka zadziała?

9.Przykładamy boczek od polifta tak aby kołki centrujące znajdujące śię z tyłu boczka weszły w klamkę i teraz gdy boczek siedzi na rantach drzwi widzimy w którym miejscu musimy wywiercić otwór.Zaznaczamy ołówkiem po środku górnego otworu klamki. Pamiętajcie musi to być ten górny otwór bo inaczej wywiercicie za blisko tego dolnego i kołek wam będzie wypadał. Demontujemy boczek i wiercimy. Ja sobie jeszcze na punktowałem ,żeby wiertło nie uciekło.Najpierw wiertłem fi 4 , apotem fi 10.

10. Teraz z okrągłego otworu należy zrobić kwadratowy. ja użyłem do tego urządzenia wysokoobrotowego, a jak ktoś nie ma to można pilnikiem blacha nie jest gruba.

11.Gdy otwór jest gotowy, wkładamy kołek i wsuwamy klamkę. Na razie jej nie przykręcamy. Zakładamy boczek( pamiętając o podpięciu wszystkich przewodów) tak aby kołki centrujące znajdujące się w boczku dokładnie weszły w klamkę . Dzięki temu możemy jeszcze wyregulować klamkę gdyby otwór delikatnie uciekł. Gdy wszystko pasuje to możemy ją przykręcić.

12. Zakładamy maskownicę klamki Bez przełącznika szyb.Gdy maskownica wskoczy na swoje miejsce, to teraz możemy zamontować przełącznik do szyb. Przełączniki są takie same przedlift i polift. Teraz resztę skręcamy w odwrotnej kolejności jak demontaż.

Myślę ,że wam się to przyda i rozwieje wszelkie wątpliwości.Proszę moderatora, aby przeniósł to do odpowiedniego działu . Pozdrawiam.
Następnym razem przedstawie jak zdemontować boczek od polifta . Pewnie myślicie ,że tak samo jak od przedlifta ? W 50% tak, ale trudniej jest ściągnąć zaślepkę drzwi żeby nie pękła i wyjąć obudowę klamki, ale to już następnym razem. W razie pytań śmiało pisać pozdrawiam.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg kołki przedlift.jpg (87.2 KB, 309 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg kołki polift.jpg (88.2 KB, 285 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4132.jpg (94.6 KB, 277 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg otwory.jpg (95.9 KB, 270 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4260.jpg (96.2 KB, 273 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4259.jpg (92.8 KB, 271 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4261.jpg (96.6 KB, 256 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4262.jpg (96.5 KB, 261 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4263.jpg (89.7 KB, 281 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSCN4264.jpg (93.9 KB, 265 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 05-10-2015 o 20:28
aurerum jest offline   Odpowiedź z Cytatem