Kiedyś już o tym pisałem żebyście sobie posprawdzali jak macie napompowane koła.
Z salonu w większości te samochody wyjeżdżają nadmuchane na 2.9 bar i naprawdę mniej wtedy spalają.
Co do spalania katalogowo vs. życie - w sieci jest też sporo artykułów na temat tego jak kombinują producenci, żeby uzyskać dobre wyniki spalania katalogowego - zgodne z normą. Te samochody nawet trochę nie przypominają tego czym jeździmy. Wykorzystywane są podobno wszystkie możliwe niedopowiedzenia wynikające z tej normy. Pompuje się koła na maxa, żeby zmniejszyć opory toczenia, powiększa się przestrzenie między tarczami a klockami hamulcowymi, zakleja się szpary w karoserii np. połączenie maski i błotnika, zmienia się geometrie na jak najmniejsze opory kosztem bezpieczeństwa , wyciąga się radia, relingi, światła przeciwmgielne itd. itd. Wszystko dlatego , że "norma tego nie reguluje".
A jak norma mówi, że nachylenie na odcinku testowym może być max do 1,5% to wszystkie samochody jadą po prostu z górki o nachyleniu 1,5% w czasie pomiaru.
Stąd potem wyłażą takie turbo wyniki spalania.
Tutaj link do przykładowego artykułu:
http://magazynauto.interia.pl/wiadom...oc,nId,1550583
Najważniejszy wniosek - norma pomiarowa nie zmusza producenta do użycia w ramach pomiaru auta z bieżącej produkcji tylko brane jest auto specjalnie przygotowane, a to prowadzi do patologii i dyskusji na forach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temat ostatni dla posiadaczy TDCi - jak się komuś chce poeksperymentować razem ze mną, to polecam przejechać się na Statoil Gold. Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że zarówno przy mkIV jak i mkV pomimo tego , że "ford recommends BP" i w większości przypadków zalewam mojego Ultimatem, bo mam blisko, to jednak na Statoilu spala mi sporo mniej , przy zbliżonym stylu jazdy oraz identycznych trasach. Ciekaw jestem w tym zakresie Waszych doświadczeń.
Z kolei co do benzyny mam też focusa 1.6EB i w jego przypadku benzyna 98-ka z Lukoila daje ponad litr mniejsze spalanie niż 98 Ultimate na BP w praktycznie tych samych warunkach tzn. identyczna trasa, to samo natężenie ruchu, zbliżony styl jazdy, ten sam kierowca....
Od razu napisze, że nie jestem pracownikiem żadnej stacji benzynowej ani rafinerii ani też nie zadarłem z BP ale te silniki są naprawdę wrażliwe na jakość albo może po prostu skład (??) paliwa vs. spalanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.