Temat: [Galaxy 2006-2015] Błąd P003A:17 co oznacza ?
View Single Post
Stary 06-10-2015, 16:37   #25
Mario_
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Błąd P003A:17-2F co oznacza ?

Cytat:
Napisał kot_79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszukaj w parametrach PCM tam gdzie wczęśniej odczytywałeś PID (BARO - wysyłałeś screena) o nazwie MAP... jeżeli nie będzie to przełącz u góry z PCM na OBDII tam powinien być MAP_OBDII czy jakoś tak.

W razie czego wieczorkiem (około 21:00) możemy pobawić się zdalnie teamviewerem (https://www.teamviewer.com/pl/)

Znalazłem jeśli to o to właśnie chodzi ;-)????
A więc tak na biegu jałowym dodając gazu Vane Pos zmienia wartosci jak pisałem wczesniej od -150v do +150V a parametry MAP od 98kPa do jakiś 130-140kPa już przy dużych obrotach (3-4tyś) na biegu jałowym.
Więc co wynika?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Posiedziałem jeszcze chwile w aucie odpalając je kilka krotnie i zauważyłem że błąd raczej pojawia sie w czasie odpalania auta i co jeszcze zauważyłem że gdy szybko po przekreceniu kluczyka go odpale (sprawdzałem kilka razy) błąd sie nie pojawił a gdy po przekręceniu i odczekaniu (5sekund) przy zapalonych kontrolkach i odpaleniu auta błąd odrazu sie pojawia. Po jego skasowaniu i paru przygazowaniach nie pojawiał sie do kolejnego odpalenia (nie sprawdzałem czy w czasie jazdy sie nie pojawi).
Jedyne co wiem to ostatnio auto miało wymienany czujnik ciśnienia w pomnpie common rail bo auto długo kreciło zanim zapaliło (4-6sekund). I ponoć miało kilka błedów z tego powodu po wymianie tego czujnika (A2C59506225). Po wymianie auto odpala normalnie (1-2sekundy). Ale czy ten błąd jeszcze ma coś wspólnego ? wychodzi że bardziej z turbo.

Ostatnio edytowane przez Mario_ ; 07-10-2015 o 22:14
Mario_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem