Cytat:
|
Z tym wklejaniem na uszczelkę filcową nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić. Czy mógłbyś przy okazji wstawić jakieś foto. Oraz zdjęcie uszczelki w tylnych drzwiach przy słupku C.
W ogóle przydałoby się trochę zdjęć z Twojej modyfikacji. Sprawa jest dość ciekawa i widać, że Ford aby wyciszyć wnętrze w mk5 zaczął stosować dodatkowe uszczelki, czego w mk4 brakuje. Być może uda się dodatkowo wyciszyć samochód.
|
Zdjęcia uszczelek na tylnych drzwiach nie pokażę, to moja wariacja i nie chcę aby się całe forum śmiało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Natomiast wszelkie inne są już w temacie.
Wyciszenie MK4 to kawał ciężkiej roboty, tym bardziej,że wszystkiego się uczyłem sam, czasami posiłkując się forum jak co rozebrać.
I....jest cicho, bardzo cicho tylko do pewnych szykości/obr.silnika.
Mam starą jednostkę, skrzynie 5 i po autostradzie nie słyszę nic oprócz silnika. Wygłuszyć się już bardzie nie da, chyba ,że wyciągne cały kokpit na zewnątrz.
Hałas dobiega prawdopodobnie poprzez nagrzewnice. Albo mam zrąbany silnik :-)
Bump:
Cytat:
|
A w tym miejscu to po co dodatkowa uszczelka? Myślałem, że wklejasz tam gdzie ich brak.
|
To powoduje ,że dobrze zostaje dociśnięta do karoserii i mniej hałasu włazi do środka.