View Single Post
Stary 07-10-2015, 23:03   #1017
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wpadliśmy na to, że światła trzeba ustawiać na pozycji "mijania" a nie na "auto" więc powinno być ok. Poza tym problem ze skręconymi kołami byłby raczej przy ustawianiu świateł w pozycji horyzontalnej.
Aktualizacja SYNC2 to chyba nie tylko radio. Może dotyczyć także klimatyzacji, nawigacji, telefonu itp. Niemniej to też nie są elementy bezpieczeństwa więc też nie rozumiem dlaczego nie możemy zrobić tego sami. Nie mówiąc już o tym, że funkcjonalność SYNC (My Ford Touch) w USA jest dużo bardziej rozwinięta o dodatki o których w Europie możemy pomarzyć. Wrzucałem jakiś czas temu filmik o tym.

Kanopus, śledzę ten watek u Niemców. Kiedy Twoje auto zostało wyprodukowane? Problem szumów dotyczy chyba tych pierwszych egzemplarzy. Skoro jest więcej aut z tą wyjątkowo upierdliwą i trudną do zdiagnozowania usterką to chyba należy oddzielny wątek już zakładać.
W temacie SYNC i funkcji (nie) dostępnych u nas mam jeszcze jeden temat związany tym razem z serwisem gracenote. Wygląda, że to chyba u nas jest to zainstalowane (przynajmniej tak twierdzi sync na ekranie w którym pokazuje wersje modułów oprogramowania) tyle tylko, że jakoś nie udało mi się do tej pory zaobswerować jakichkolwiek oznak zycia tej funkcji. A czego się bym spodziewał? No np funkcji opisanej tutaj:

https://owner.ford.com/how-tos/sync-...te-MFPR0515ERT

czyli w skrócie - wyświetlenia okładki i nazw utworów przy odtwarzaniu zwykłej (bez CD-TEXT) płyty CD albo z jakichś nie-otagowanych MP3. Próbowałem na rożne sposoby, podłączyłem nawet SYNC do mojego domowego wifi w nadziei, że sobie coś może musi 'dociągnąć' z sieci ale dalej nic.

Czy ktoś się tym bawił z jakimiś sensownymi wynikami?

Mam samochód z lipcowej produkcji i nie mam (albo jeszcze nie odkryłem...) problemu hałasu przy dużych prędkościach.
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem