Temat: [Mondeo 2007-2014] Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz
View Single Post
Stary 07-10-2015, 23:18   #206
jarojaw
ford::advanced

Imię: Jarek
Model: Mondeo MK IV Sedan , EcoSport-Titanium
Silnik: 1,6 PB ;-( , 1.0EB 125KM
Rocznik: 2014 , 2018
Domyślnie Odp: Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To zmienia postac rzeczy. Dzieki
Tak w ogole to skad u Ciebie ten pomysl? eksperymentowales, podpatrywales inne auta czy gdzies na necie juz bylo takie rozwiazanie podane?
Nie, nigdzie nie widziałem.Wcześniej miałem Megane II Classic (sedan), tam było bardzo cicho(benzyna), później Vectre C, czym szybciej tym ciszej i kupiłem MK4 bo od zawsze się podobał ale miałem budowę domu,więc kasy na wszystko nie starczyło. Jakie było moje zdziwienie jak mondkiem wyjechałem z salonu???Ale, myśle, nowe ,trzeba trochę pojeździć i wszystko się ułoży, będzie ciszej.
Niestety nie było. I zacząłem go wyciszać, na raty ale wszystko gdzie tylko się dało.Doczytałem ,że MK3 miał problem z hałasem przy drzwiach,słabymi uszczelkami a MK4 podobnie. Zacząłem szukać odpowiednich uszczelek.Były - tylko nie czarne. Aż w końcu się udało.
A potem reszta, drzwi,podłoga,bagażnik,nadkola zewnątrz,wewnątrz,słupki B i C, klapa bagażnika no i podszybie bagażnika (sedan).Również komora silnika.

Bump:
Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy przez zwiększoną ilość uszczelek drzwi nadal się dobrze zamykają. I jaki jest odgłos?
Tak, nie mam problemu z zamykaniem, a odgłos jest bardzo przyjemny.

Ostatnio edytowane przez jarojaw ; 07-10-2015 o 23:20
jarojaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem