Cytat:
|
To zmienia postac rzeczy. Dzieki
Tak w ogole to skad u Ciebie ten pomysl? eksperymentowales, podpatrywales inne auta czy gdzies na necie juz bylo takie rozwiazanie podane?
|
Nie, nigdzie nie widziałem.Wcześniej miałem Megane II Classic (sedan), tam było bardzo cicho(benzyna), później Vectre C, czym szybciej tym ciszej i kupiłem MK4 bo od zawsze się podobał ale miałem budowę domu,więc kasy na wszystko nie starczyło. Jakie było moje zdziwienie jak mondkiem wyjechałem z salonu???Ale, myśle, nowe ,trzeba trochę pojeździć i wszystko się ułoży, będzie ciszej.
Niestety nie było. I zacząłem go wyciszać, na raty ale wszystko gdzie tylko się dało.Doczytałem ,że MK3 miał problem z hałasem przy drzwiach,słabymi uszczelkami a MK4 podobnie. Zacząłem szukać odpowiednich uszczelek.Były - tylko nie czarne. Aż w końcu się udało.
A potem reszta, drzwi,podłoga,bagażnik,nadkola zewnątrz,wewnątrz,słupki B i C, klapa bagażnika no i podszybie bagażnika (sedan).Również komora silnika.
Bump:
Cytat:
|
Czy przez zwiększoną ilość uszczelek drzwi nadal się dobrze zamykają. I jaki jest odgłos?
|
Tak, nie mam problemu z zamykaniem, a odgłos jest bardzo przyjemny.