Cytat:
|
to wyjaśnia każde bolączki silnika - na marginesie nie mamy żadnego kółka adoracji porozmawiam z benzyniakami za kilka lat o normie euro - wg badań dzisiejszy diesel pozbawiony DPF i EGR stoi na równi z benzyniakami w truciu atmosfery - odsyłam do lektury w necie badano stare jak i nowe auta i szykuje się extra norma dla nowych benzyniaków wtedy pogadamy jak dostaną EGRy i DPFy, dlaczego polacy chetnie kupują benzyniaki bo wstawiają gaz i boją się diesli
1.6 tdci, hdi czy jak tam dodać ze stajni PSA jest silnikiem nafaszerowanym elektroniką i tyle a stanowi to wyzwanie nawet dla naszych krajowych ASO bo myslimy po staremu jak kopci to wtryski, jak nie jedzie to turbo i tyle diagnozy mało który warsztat ma mechanika co oscyloskopem czy miernikiem sprawdzi osprzęt silnika najlepiej podłaczyć diagnoskop i ... "dwumas do roboty" nie mam skrzynia automat CVT, "trzeba wyjąć wtryski i odesłać na test" podziękowałem, "turbo pada" jakoś ładuje jak podłącze strzykawę do gruchy to moje przygody z życia w warsztatach a było tak nie dokręcony katalizator stad stukanie i drgania, kopciło na czarno EGR się nie domykał, turbo nie ładowało zawór sterujący turbiną wymiana i chodzi - części się zużywają i tyle
no niech mi ktoś powie że w jego silniku nic nigdy nie padło albo nie wymienił czegoś poza filtrami i płynami
|
Problemem tego silnika nie jest tylko elektronika ale środek. A tutaj panewki, wały, wałki lecą na potęgę.
cezarg1410 podałem Ci kwotę jaka nazbiera się po 200zł miesiecznie po 4 latach a niei na remont. Lecz po co czytać lepiej pluć jadem i atakować. Normalne zazwyczaj w dyskusji o dieslach. Zrobić okop, zasieki i bronimy w ciemno
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.