Cytat:
|
Wymieniłem cewki i problem z szarpaniem znikł (mam nadzieję że nie tylko na chwilę). Auto po rozgrzaniu jest dynamiczne i nie szarpie. Najpierw wymieniłem 1 cewkę, którą zamieniałem kolejno na każdym cylindrze, ale dopiero wymiana pozostałych 3 poskutkowała.
|
Cewki były wymienione. Najpierw poszła diagnostyczna a później wszystkie z mondeo. Bez zmian.
Kolejny raz u mechanika. Podziw dla niego, że jeszcze mu się chce bo ja bym powiedział "idź pan stąd i nie wracaj". Wymienione gruszki na kolektorze, EGR, przepustnica. Niestety przepustnica w gorszym stanie niż moja i została odesłana. Kolejny raz zdjęty kolektor aby sprawdzić czy jest olej i czy klapy działają. Wszystko OK. EGR został zaślepiony dla sprawdzenia ale bez zmian więc wróciliśmy do wersji bez blaszki. Zdjęty separator oleju i sprawdzony wężyk oraz zawór separatora. Wszystko OK. Zero nagaru. Zawór działa prawidłowo. Była kolejna diagnostyka u innego SUPER magika. Wyszedł błąd przepustnicy bo po kilku cyklach się zawiesiła. Później wyskoczył błąd wypadania zapłonu i sugestia o wymianę czujnika wału. Już go wymieniałem na nowy wcześniej. Wnioski są takie, że uwalona jest przepustnica. Na kompie powinna iść linia prosta a lekko faluje. Walnięta jest elektronika bo luz zlikwidowany a w elektronice widać, że brakuje końcówek potencjometru po którym się porusza.
Ponawiam pytanie czy ktoś z kolegów jest wstanie podjechać swoim cmax, focus 2 i pożyczyć przepustnicę aby potwierdzić czy jest uwalona? 4 śruby i 1 wtyczka. 30min max na sprawdzenie.