View Single Post
Stary 11-10-2015, 10:23   #3816
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał peters Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto wreszcie przyprowadziłem i niebawem kolego Stefano dam znać co z tym moim piecem D5FZ czy jak mu tam na imię. Sharan 2006. Wiec bedzie wysyłka do ciebie jesli nie bedzie to działać. A mam pytanie do znawców tematu co myślicie o zastąpieniu wysłużonych juz pieców na nowsze typu D4WS lub WSC. Maja pompę cieczy paliwa wszystko razem. Mam okazj lub to żadna okazja używkę za 650zl kupic z gwarancja rozruchowa ? Chce cos takiego założyć no do Seata alhambry 99 rok. Gdyz słabo ten D3WZ grzeje. A na koniec jeszcze pytanko chce założyć pompkę płynu do Seata gdzie najlepiej to zrobic ? Pod autem czy gdzies przy silniku ,chodzi mi o ogrzewanie wnętrza auta. Podziekowal za sugestie.
Piec D4WS to stara wersja produkowana do 2000r, D5WSC trochę nowsza. Z symbolem na końcu WSC to dobra wersja, kompakt, ma juz w sobie pompkę płynu i paliwa. Cena chyba też dobra, tylko weź jak najdłuzsza gwarancję, bo te piece ze względu na swój wiej wiek często się uszkadzają / sterownik, pompka płynu, swieca/. Jesli masz taką możliwość to przy zakupie pieca zdejmij od niego sterownik/ cztery śrubki / i zobacz jaką ma w środku wtyczkę 14 pin, czy prostokątną to źle, jak owalną to lepiej, bo sterownik jest nowszej generacji.
Gratuluję zakupu autka.
Jak będą problemy z piecem D5ZF, to mamy na to 'lekarstwo'
Pozdrawiam.
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem