Cytat:
|
ABC FOCUS- części (ceny) ok- serwis ... nie miałem czasy jechać do swojego mechanika od forda a chciałem tylko olej wymienić-.. efekt.. musiałęm sobie dolać sam oleju po wymianie bo panowie zalali niecałe 4 litry a nie 4,3-4,5 jak z mojego doświadczenia wiem ze wchodzi do mojego silnika- no cóż nie każdy ma 1.6 silnik i wystarczyło sprawdzić bagnet... a nie sprawdzili po zalaniu oleju..
Części bedę tam dalej kupował ale serwis omijał ...
|
Witam, ABC FOCUS nie miałem okazji poznać, bliżej mi do południowej części Krakowa. Widzisz ja miałem sytuację zupełnie odwrotną. Serwis "Gemma" przy Zakopiance, Góra Libertowska 16. Korzystałem z ich serwisu od dość dawna. Ostatni raz miesiąc temu i już tam nie pojadę, bo coś się z nimi niestety popsuło. Ostatni rok serwisowałem tam również samochód służbowy - Opla Corsę. Zepsuli wymianę rury wydechowej (źle uszczelnili, bardzo głośna praca), z wymiany klocków i tarcz również nie jestem zadowolony (okropnie piszczą przy hamowaniu). Teraz prosta wymiana oleju w Fordzie (właśnie z silnikiem 1.6). Wymiana robiona na szybko, nie zdążyło się wszystko zlać z silnika, efekt po dolaniu był taki że oleju miałem ponad kreskę MAX. Na drugi dzień odlewałem ale już nie u nich. Poza tym ci goście od wymiany oleju jacyś tacy ponurzy, co najmniej jakby musieli to robić za darmo. Raczej tam już nie zawitam.